سلام
طاعات و عبادات قبول؛ در این شب قدر و شب شهادت مولی الموحدین امیرالمؤمنین حضرت علی بن ابیطالب(علیه السلام) من و دیگر دانش آموختگان رو از دعای خیرتان بی نصیب نگذارید.
متن ذیل مصاحبه ایست که با حجت الاسلام و المسلمین سیدمرتضی حسینی از اساتید گذشته و حال دانشکده است در روزنامه شهرآرا چاپ شده؛ گفتم بد نیست شما هم مجدد پای درس این استاد عزیز و بزرگوار بشینید.
در دوایر مختلف هستی، هر شعاعی به دور محور و هر پدیدهای حول قطب وجودی که وابسته به اوست، میچرخد. امامان معصوم(علیه السلام) محور هستی، قطب عالم وجود، تکیهگاه آفرینش و واسطه فیض الهی به جهان هستیاند. در این میان، محبت و ولایت حضرت علی(علیه السلام)، مربی همه موجودات، هدایتگر آنان به سوی کمال و سبب دوام و قوام تمام پدیدهها از جماد تا انسان است. پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) در اینباره میفرمایند: محبت علی(علیه السلام) حسنه ای است که با وجود آن هیچ گناهی به انسان صدمه نمیرساند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمرتضی حسینی، استاد حوزه و دانشگاه در اینباره میگوید: یاد حضرت علی(علیه السلام) در این شب و روزهای ارزشمند، یکی از اموری است که انسان را به حقیقت شرافت و انسانیت میرساند. سادهزیستی، قناعت، پشتکار، رسیدگی به امور نیازمندان و ایتام، از صفات برگزیده این اسوه الهی بود.
وی با بیان اینکه علی(علیه السلام) نهتنها سرآمد برگزیدگان الهی بود بلکه در مسیر تعالی، دیگران را نیز با خود همراه میکرد، ادامه میدهد: یکی از دانشمندان عرب در وصف آن حضرت میگوید: در وجود علی(علیه السلام) امور ضدونقیضی جمع شده است که در وجود هیچ احدی نمیگنجد و از اینرو ایشان در لطافت و نرمی، لطیفتر از نسیم و در سرسختی، سختتر از جامدات است.
حجتالاسلاموالمسلمین حسینی یکی از شاخصترین ابعاد وجودی حضرت امام علی(علیه السلام) را بعد معیشتی و یتیمنوازی آن امام همام عنوان میکند و میافزاید:
معروف است حضرت روزها به رتق و فتق امور جامعه اسلامی و کسبوکار مشغول بودند و شبها برای ارزیابی اوضاع زندگی مردم و رسیدگی به حال نیازمندان بهویژه ایتام، به سرکشی میپرداختند.
وی خاطرنشان میکند: قرآن کریم با تعبیرات گیرا و گویا مسئولیتهای مردم و دولت اسلامی را در برابر ایتام و نیازمندان برشمرده و با برترین شیوه بر رسیدگی به امور مادی و معنوی و فردی و اجتماعی آنان تاکید کرده است. حضرت علی(علیه السلام) هم که پدر یتیمان لقب گرفته بودند، در آخرین وصیتهایشان پس از ضربت خوردن میفرمایند: «خدا را، خدا را! درباره یتیمان، نکند آنان گاهی سیر و گاهی گرسنه بمانند و حقوقشان ضایع شود.»
حجتالاسلاموالمسلمین حسینی در ادامه به شرایط اقتصادی جامعه امروز اشاره و اضافه میکند: حضرت علی(علیه السلام) همواره شیعیان و محبانشان را به پیروی از منش اسلامی در رسیدگی به حال نیازمندان سفارش میکردند که هرچند برای شما شبیه بودن، سخت است ولی به قدر کفایت پیروی کنید و غافل از حال همسایگان و خویشان نیازمند خود نباشید.
وی یادآور میشود: خوشبختانه امروز فضای خدمترسانی و شرایط شناسایی نیازمندان واقعی و مراکز متولی این امور در جامعه مشخص و فراهم است. حتی با کمی دقت در اطرافمان نیز میتوانیم خانوادههای نیازمند و آبرومندی را شناسایی کنیم که با کمی دوری از تجملات، بهراحتی میتوان بستر و فرصت کمک به این افراد را از راه محترمانه فراهم کرد و با این عمل مانع بسیاری از آسیبهای اجتماعی شد که مستقیم یا غیرمستقیم، بعدها خودمان را نیز درگیر خواهد کرد.
وی در پایان میافزاید: فرازها، دعاها و مناجاتهای منسوب به حضرت علی(علیه السلام)، چشمه جوشان و جاری معرفت و فضایل و کرامات انسانی است که میتواند برای همیشه تاریخ، راهگشای زندگی بشر باشد.